فراخ بالزبادى لذيذه جدا
>> الجمعة، 13 يونيو 2008
المقادير
فرخه دجاجه يعنى مقطعه الى ثمانية اجزاء
زبادى
قرفه والقرفه مهمه لانها بتعطى نكهه جميله جدا
التوابل العاديه وفلفل اسود
بصل مبشور
فلفل اخضر مبشور
صلصه
سمن او زيت
الطريقه
نقوم ببشر البصل ثم بشر الفلفل
ثم نقوم بخلط القرفه مع الزبادى والتوابل مع البصل والفلفل المبشور ثم بعد ان نخلطهم نغمس الفرخه
فيهم لانهم يعطوا نكهه جميله جدا للفراخ ثم نتركهم مدة من ثلاث الى اربع ساعات فى الخليط حتى تتشرب
الفرخه بالخليط
بعد ذلك نضع الفرخه فى الصينيه مع الخليط فى الفرن ثم نضع صلصه عليها مع ملعقة سمن او ملعقتين الى ان
يتحمر الوجه وتنضج وتاخد اللون الاحمر
وبالهنا والشفا جميله جدا هاتتخانقوا عليها زى اصحابى
ملحوظه قد يحمر لون الفراخ دون ان تنضج بشكل جيد لذلك
اتركها الى ان تنضج جيدا
تاكد من انها قد نضجت بشكل جيد
ثانيا يفضل تغطية الصينيه داخل الفرن كى تنضج بشكل جيد
اعد الفرخه وكتب الموضوع لكم نور الدين سويفى
فرخه دجاجه يعنى مقطعه الى ثمانية اجزاء
زبادى
قرفه والقرفه مهمه لانها بتعطى نكهه جميله جدا
التوابل العاديه وفلفل اسود
بصل مبشور
فلفل اخضر مبشور
صلصه
سمن او زيت
الطريقه
نقوم ببشر البصل ثم بشر الفلفل
ثم نقوم بخلط القرفه مع الزبادى والتوابل مع البصل والفلفل المبشور ثم بعد ان نخلطهم نغمس الفرخه
فيهم لانهم يعطوا نكهه جميله جدا للفراخ ثم نتركهم مدة من ثلاث الى اربع ساعات فى الخليط حتى تتشرب
الفرخه بالخليط
بعد ذلك نضع الفرخه فى الصينيه مع الخليط فى الفرن ثم نضع صلصه عليها مع ملعقة سمن او ملعقتين الى ان
يتحمر الوجه وتنضج وتاخد اللون الاحمر
وبالهنا والشفا جميله جدا هاتتخانقوا عليها زى اصحابى
ملحوظه قد يحمر لون الفراخ دون ان تنضج بشكل جيد لذلك
اتركها الى ان تنضج جيدا
تاكد من انها قد نضجت بشكل جيد
ثانيا يفضل تغطية الصينيه داخل الفرن كى تنضج بشكل جيد
اعد الفرخه وكتب الموضوع لكم نور الدين سويفى
1 التعليقات:
فراخ جميله على فكره انا نور الدين كاتب الموضوع سعدت جدا لما لقيتوه هنا ربنا يوفقكم
والمدونه بتاعتى دى هاتفيدكم جدا
يارب تستفادوا منها
http://noureldens.maktoobblog.com/
إرسال تعليق